jueves, 1 de noviembre de 2012

Com ens poden ajudar les TIC en la comunicació escola-família?

Ja hem escoltat moltes vegades que les noves tecnologies representen una finestra oberta al món. Realment sona a tòpic recurrent, però definitivament és així. Si sumem TIC + FAMÍLIA + ESCOLA, el resultat és una finestra oberta a la feina que des de l'escola es fa amb i per els infants.
Crec que la introducció de les TIC a les escoles representa molts avantatges pel que fa a les famílies entre els que destacaria que és, com ja he dit, una eina d'intercomunicació important, i també representa un gran estalvi en paper, a causa de l'ús del correu electrònic . Vos heu aturat mai a contar el nombre de circulars que els pares i mares arribem a rebre des de l'escola al llarg de tot el curs? Per tant considero que l'ús de les TIC a l'escola fa més forta la comunicació entre tota la comunitat educativa i sobretot aquest intercanvi d'informació es fa d'una forma ràpida i econòmica.
Tot i açò no hem d'oblidar que el contacte físic i presencial entre persones és importantíssim per tot el que a l'establiment de vincles afecta.  En cursos passats hem pogut treballar i averiguar la importància que pels infants te aquest contacte presencial entre les persones que per ells són les més importants. A més hem de tenir en compte que hi ha aspectes del llenguatge no verbal que formen part de la comunicació i que són importants per tota la informació que dónen, per tant com sempre, des de l'escola s'ha de saber trobar l'equilibri i aplicar les TIC quan són convenients i necessàries.
El que sí tenc molt clar és que tot i la importància que ténen per tot el que possibiliten quant a comunicació, si un o una mestra no les fa servir dins l'aula, sigui pel motiu que sigui, els alumnes ho faran més sovint o manco.
Per tant, esteim parlant d'una gran responsabilitat la que tenen els mestres quant a "estimar" l'ús de les noves tecnologies en aquest cas o en el cas d'altres assignatures. Pel que fa al paper dels pares i mares , si des de l'escola s'impulsa l'ús de les NNTT, aquests també s'animaran a acostumar-se perquè als pares ens interessa la feina que es fa amb els nostres fills i sobretot poder-los ajudar i en alguns casos no estaria de més que des de les escoles es tingués la iniciativa de donar "cursos" als pares, mares i avis, perquè aquests aprenguin a utilitzar les noves tecnologies i sobretot perdin la por i es motivin per fer-les servir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...