lunes, 19 de noviembre de 2012

Anàlisi de jocs informàtics



La setmana passada na Núria ens va encomenar que per avui fessim un anàlisi d'un joc infomàtic que es fa servir per infants.
L'oferta és bastant àmplia i en un principi costa decidir-se per quin joc escollir, perquè sincerament, te pots passar tot un matí de vuit hores mirant i jugant amb tots els jocs que se proposen al symbaloo que ens ofereix la professora.
Com a exemple d'anàlisi disposem d'unes graelles que ens serveixen per fixar-nos en els ítems que en teoria són els rellevants a tenir en compte. Per que vos faceu cinc cèntims es miren aspectes com si les activitats van acompanyades d'una unitat didàctica que serveixi de pauta pels pares, mares i mestres; per exemple es valoren aspectes com la complexitat de les diferents activitats, el tipus de lletres, les imatges, els colors, la claretat de les instruccions,..... i un llarg etzètera bastant interessant a tenir en compte fins i tot a l'hora de deixar als nostres fills i filles jugar amb alguns tipus de jocs.

Després de passar-me pràcticament tot el dia treballant en la graella i l'anàlisi, vaig començar a reflexionar sobre la necessitat d'estar avaluant tot allò que han de fer servir els infants. Per exemple, mentre avaluava un joc matemàtic de l'Edu365, me va venir al cap el pensament de si els videojocs tipus wordhammer, que no sé si s'escriu així, o tots aquells jocs de rol com Assassins, passen per aquests controls i graelles.
La veritat és que alguns d'ells ténen unes imatges que semblen reals, i ofereixen acció per un tubo, però la gran quantitat de violència que destil.len, no sé fins quin punt ha estat avaluada.
Tot aquest embolic de imatges i jocs fan que  a la meva ment me venguin una sèrie de preguntes:
- S'apliquen els mateixos criteris d'avaluació per tots els jocs informàtics?
- De qui depen que se posin a la venda?
- Mereixen els adolescents que son els consumidors potencials d'quests videojocs tant violents, la mateixa consideració que els infants a l'hora d'oferir-lis materials de joc i aprenentatge?
- Quins aspectes positius ofereixen els videojocs tant violents si en definitiva valen per ser comercialitzats?
No sé si aquestes preguntes trobaran respostes, el que si tenc clar és que resulta un tema interessant per debatre un dia a classe o prenent un cafè.....

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...