viernes, 7 de diciembre de 2012

Una experiència amb la PDI

Una altra activitat que haviem de fer via mudel és explicar una petita activitat que pensem que es pot fer amb la PDI, tot això arràn de la lectura i els enllaços que na Núria va penjar.
Jo vaig aprofitar i vaig explicar una activitat que va fer el meu fill petit a la seva escola amb la PDI. Ell que te cinc anys, va explicar una notícia fent servir com a suport visual una presentació amb diapositives preparades amb el power point, i mostrada a la resta a través de la pissarra.
Aqui va l'activitat:

PRESENTEM UNA NOTÍCIA AMB LA PDI
Cada setmana un infant presenta una notícia relacionada amb l’actualitat de Menorca.
Enguany el requisit és que la notícia hagi sortit publicada en algún mitjà de comunicació.
La notícia es prepara a casa juntament amb els pares i l’infant; podem dir que ja es tracta d’un treball en equip.
Quan la notícia està preparada l’infant l’explica a la resta tot sol fent servir com a reforç visual el suport que ha preparat juntament amb els seus pares a casa seva. Jo aquí canviaria el tipus de reforç i posaria com a condició que la notícia ha de ser presentada a la resta fent servir les noves tecnologies, en aquest cas, la PDI.
ESCOLLIR EL TEMA
En Francesc va triar es tema de ses carrosses de Sant Llorenç per dos motius:
-          És un tema proper que ha passat a Lô i a més ha sortit a la prensa.
-         
Es tema de ses carrosses d’enguany era Es Titànic, i sa classe de cinc anys és sa classe des Barcos, per tant es tema anava bé per doble banda.
Prèviament es va comentar amb la mestra el fet de preparar la notícia en format digital i va dir que si.
PREPAREM LA NOTÍCIA
Haviem de pensar qué voliem contar. Havien de ser coses molt concretes perquè ell ho havia d’explicar a la resta; i a més, haviem de fer servir el vocabulari propi de la notícia, per tant sortien paraules com: primera classe, passatgers, sala de màquines, tripul.lació,....
Haviem d’escollir fotos. Per fer-ho varem anar a la publicació digital del diari “Última hora” i allà en varem trobar moltes. També varem escanetjar
sa foto d’així com va sortir al “diari Menorca”. A en Francesc li interessava que fossin fotos que havien sortit al diari, per  demostrar que aquella notícia era del diari “de veritat”. Per ell allò  era important.
Quan tinguerem ses fotos i escrit es texte que voliem dir (ell va escriure fins que es va cansar), li vaig dir que per muntar-ho ho fariem amb un power point.


MUNTEM EL POWER POINT
La primera diapositiva la vaig fer jo, tot i que ell va escollir els colors i les fotos que hi volia.
Varem tenir en compte que la lletra havia de ser de pal, i els textos havien de ser breus i clars. També hi haviem de posar fotos a cada diapositiva ja que hi ha infants que no saben llegir, i a més, resulta més atractiva una presentació amb imatges.
La segona diapositiva la va fer ell amb ajut. La tercera i la quarta també; però les següents ja va estar cansat i ho vaig fer jo amb ell al costat que escollía els colors.
Quan ho varem tenir tot muntat ho varem gravar en un pen i a l’endemà en Francesc s’el va endur a escola perquè la mestra es gravés la notícia i així si ella sap el contingut el podria ajudar a l’hora d’explicar-la en cas que en Francesc no s’enrecordàs del que havia de dir.
A partir d’aquest moment teniem una setmana per preparar la notícia per tal que el dia d’exposar-la en Francesc la dugués ben preparada.
EN FRANCESC PRESENTA LA NOTÍCIA
La PDI de l’escola és tàctil, per tant en Francesc va poder presentar la seva notícia als seus companys ben tranquil perquè per passar les diapositives ell mateix ho anava fent a mide que les explicava.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...